over mij

Even voorstellen...

Mijn naam is Zoë Braal. Geboren en getogen op Tholen. Dan kan het natuurlijk niet anders dan dat ik van water houd. Mijn sportieve uitlaatklep is daarom ook zwemmen (in de Oosterschelde, maar ook bijvoorbeeld langs Walcheren). Het liefste doe ik dit het jaarrond, waarbij de elementen een extra dimensie geven aan de sport. Ook wandel ik graag met onze hond en nemen we samen ook wel eens een duik op de Oesterdam.

Sporten heeft altijd een belangrijk deel van mijn leven uitgemaakt en daardoor is mijn interesse in de werking van het menselijk lichaam ontstaan. Toen ik zelf zwanger was (ik ben moeder van een dochter en zoon) ben ik gefascineerd geraakt door de mogelijkheden tot aanpassing van ons lichaam. Tijdens die periode besefte ik, dat ik extra goed voor mezelf moest zorgen. Ik ervaarde, dat er veel informatie werd gegeven wat er allemaal ‘niet’ mocht. Tijdens mijn zwangerschap heb ik vooral de nadruk gelegd op wat juist wél kan en goed is.

Mijn zwangerschap, de bevalling en het moederschap vind ik een enorm interessant en mooi proces. Ik heb daarin veel geleerd wat voor (aanstaande) moeders waardevol zou kunnen zijn. Mijn specialisatie osteopathie bij zwangere vrouwen en baby’s is hierin de rode draad. 

Zoë Braal



Studie

In 2009 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan Avans Hogeschool in Breda. Aansluitend ben ik direct gaan werken als fysiotherapeut. Parallel daaraan ben ik de opleiding osteopathie gaan volgen op Flanders International Academy of Osteopathy (FICO) in Antwerpen. Tijdens mijn werk als fysiotherapeut specialiseerde ik mezelf in manuele lymfedrainage Vodder (na borstoperatie, buikoperatie of bestraling). Tevens specialiseerde ik me in het behandelen van littekens. Als afstudeeropdracht voor de opleiding osteopathie deed ik een wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van een (keizersnede)litteken op het houdings- en bewegingsapparaat. Na het afstuderen (2016) ben ik nog 2 jaar als assistent-docent in diverse vakken verbonden gebleven aan de opleiding voor osteopathie.

Specialisaties

Ik heb me gespecialiseerd in de behandeling van zwangere vrouwen, baby’s en kinderen en behaalde het diploma in de kinderosteopathie (2019).

In 2023 rondde ik de opleiding Osteopathy in Womens Health af, waarin aandacht werd besteed aan de behandeling van de vrouw in verschillende fases (zoals puberteit, fertiliteit en infertiliteit, zwangerschap).

Daarnaast heb ik graad l en ll van de opleiding ‘fasciale manipulaties’ (fasciatherapie) van Stecco afgerond. Hierin wordt door middel van het behandelen van het bindweefsel (fascia) linken gelegd tussen verschillende blessures, lichaamsdelen, verstoringen (zoals littekens), maar ook verschillende lichaamsstelsels (zenuwstelsel, bloedvaten en organen bijvoorbeeld).

Interesse

Ik vind het interessant om de ‘puzzel’ op te lossen. Vaak zijn klachten het topje van de ijsberg en schuilen er nog heel wat aanpassingen achter, die niet zichtbaar zijn. Waar de beweeglijkheid stopt, ontstaan vaak klachten. Vanuit mijn interesse in de werking van het menselijk lichaam blijf ik mezelf continu ontwikkelen door middel van opleidingen en cursussen.

Postgraduaat opleidingen en cursussen

2016-2017: Fascial manipulation, graad l en ll, Stecco Fascial Manipulation Institute
2017-2019: Opleiding osteopathie bij baby’s, kinderen en zwangere vrouwen (Diploma), Panta Rhei
2019: Viscero-joints connections van Jean-Pierre Barral, Panta Rhei
2019: Osteopathie bij kinderen, geïntegreerde technieken volgens Frank de Bakker
2022: Urogenital manipulations for female and male pelvic disorders van Olivier Bazin, Panta Rhei (technieken voor het bekken)
2022/2023: Osteopathy in Women’s Health, Panta Rhei (Opleiding over hoe osteopathie kan helpen bij de verschillende fases in het vrouwelijk leven / gezondheid). 
2023: An osteopathic approach to treatment of infants with tongue tie, Didde Thorsted, Panta Rhei. (Over voedingsproblemen bij baby’s). 

Registratie

Ik ben geregistreerd bij het NRO (Nederlands Register Osteopathie) en lid van NVO (Nederlandse Vereniging voor Osteopathie). Osteopaten die geregistreerd zijn in het NRO voeren de beschermde titel DO-MRO, worden gevisiteerd en moeten aan een scholingseis voldoen (puntensysteem). Hierdoor wordt de kwaliteit van de osteopathie gewaarborgd.

error: Copyright Osteopathie Zoë Braal
Scroll naar boven
Scroll naar top
Vraag of afspraak maken?